top of page
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

 

Μια βόλτα στον Παλιό Παντελεήμονα θα σε κανει να ξεχάσεις όλα όσα ήξερες μέχρι σήμερα για την Ελλάδα της κρίσης και ότι έχει να κάνει με αυτήν.

Σήμερα θα σας ταξιδέψω σε έναν προορισμό  που θα μπορούσε να είναι βγαλμένος μέσα από παραμύθι η ακόμη και από την Ελλάδα του 50 η του 60 και αυτό σημαίνει ότι εδώ το ρολόι της πόλης έχει σταματήσει σε αυτές τις χρονολογίες… Θα πούμε πολύ περισσότερα στις πάρα κάτω σελίδες…

 

Άκης Ρούσσος

Μια βόλτα στον Παλιό Παντελεήμονα μας έφτασε για να καταλάβουμε πως θα πρέπει να ασχοληθούμε πολύ περισσότερο απο μια φορά με αυτήν την περιοχή.

 

Θα θέλαμε να κάνουμε εκτός απο μια στάση αναψυχής και αναζήτηση του περιβάλλοντα χώρου για να τελειώσουμε την περιήγησή μας και με ενα επιτόπιο οδοιπορικό , και αυτό κάναμε. Η πρώτη μας επαφή στον Παλιό Παντελεήμονα ήταν με την Νατάσσα στον Ξενώνα Πανθεον... Τα υπόλοιπα σε λίγο..... ...

Αλήθεια είναι πως μια πρώτη επαφή με τα γλυκά της Φωφώς την είχαμε απο παλιά . Σήμερα όμως για να πουμε και το σωστό απλά θυμηθήκαμε την πατσαβουρόπιτα η το γαλακτομπούρικο της τεμπέλας , αλλά εκτος απο αυτό την πέσαμε και σε κατι σπανακοτυρόπιτες και διάφορους καφέδες και φύγαμε από εκεί για τρίτη φορά με τις καλύτερες εντυπώσεις....

Εχω την αίσθηση και όχι την παραίσθηση πως ούτε η πρώτη φορά είναι αυτή που ήρθαμε , αλλά σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία. 

 

Τα υπολοιπα σε λιγο γιατι έχω φυλάξει λίγη πίτα και παω να την αποτελιώσω. 

Το δικό μας οδοιπορικό στον Παλιό Παντελεήμονα δεν έγινε τυχαία. Θέλαμε να επιλέξουμε τα μέρη από τα οποία θα κανουμε την προβολή μας στο χωριό , αλλά και απο την άλλη πλευρά να βρούμε όλους εκείνους τους επιχειρηματίες που θα μας άνοιγαν την πόρτα τους για να κανουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  την προβολή αυτή. 

Στην προσπάθεια μας αυτή λοιπόν βρήκαμε τον Γιώργο που μας άνοιξε την πόρτα στον παραδοσιακό ξενώνα ΕΝΑΣΤΡΟΝ και αφού μας κέρασε καφεδάκι και  toast  μιλήσαμε για αρκετή  ώρα για το ενγχήμά του στον Π. Παντελεήμονα.  

ΕΝΑΣΤΡΟΝ

Σε μια απο τις βόλτες μας βρεθήκαμε σε ενα επιβλητικό περιβάλλον που κάθε μας προσπάθεια να το περιγράψουμε θα αδικούσε την φυσική επιβλητικότητα του ίδιου του χώρου αλλά και της καλλητεχνικής παρέμβασης της φύσης.

Εδώ μπορει να πει κανείς πως σταματούν οι περιγραφές για να μπορέσουμε να αφήσουμε τον ίδιο τον χώρο από μόνος του να

αυτοπροσδιοριστεί .

ΠΛΕΙΑΔΕΣ

© 2023 by PANDORA'S DREAM. Proudly created with Wix.com

  • ΑΘΕΑΤΟΝ
  • Twitter Social Icon
bottom of page